Rijopleiding Emmeloord

Rijopleiding Emmeloord

Diploma’s Rijopleiding Emmeloord

Rijschool Cornelique heeft de door het CBR vereiste diploma’s behaald.

Rijinstructeur Cornelique Schaap- Wieriks is in het bezit van een geldig WRM pas, geldige RIS pas en geldig pas als erkende instructeur AD(H)D & autisme (deze laatste pas wordt elk jaar na het bijwonen van een intervisie dag, vernieuwd)
Alle gegevens over de WRM certificaat zijn opvraagbaar www.ibki.nl

 

Hoe oud moet je zijn?

Vanaf 16.5 jaar mag je beginnen met je autorijlessen. Vanaf  17 jaar mag je examen doen mits je je theorie examen hebt behaald ( dit theorie examen mag worden gehaald vanaf 16 jaar en is 1,5 jaar geldig).Vanaf 17 jaar is het mogelijk om met een 2toDrive pas onder begeleiding te rijden, op de dag dat de 18 jarige leeftijd word bereikt mag er zelfstandig gereden worden zonder begeleiding.

Wat biedt Rijschool Cornelique?

De rijlessen bij Rijschool Cornelique worden gegeven volgens de Rijopleiding in stappen, oftewel RIS. Je rijopleiding wordt vanaf les 1 speciaal aan jou aangepast. Geen rijles is hetzelfde, iedereen is anders en ook de situaties op de weg veranderen steeds. Wij vinden het erg belangrijk dat iedere leerling zich prettig voelt en de kans krijgt om zich op zijn eigen tempo te ontwikkelen, snel of langzaam. Om jou een rijopleiding van hoge kwaliteit te kunnen garanderen, wordt de rijinstructeur regelmatig op zijn bekwaamheid getoetst en volgt hij minimaal eens per jaar een cursus of bijscholing 

 

Wat is een RIS opleiding

 

 

 

 

 

 

Rijopleiding in stappen is een modulaire rijopleiding die bestaat uit vier modules die elk afgesloten wordt met een toets. Bij deze lesmethode maken wij gebruik van een instructiekaart en een praktijkboek. De rijinstructeur geeft je vorderingen aan in het RIS boek en op de instructiekaart, ook is er voor hem de ruimte om aandachtspunten te benoemen en aan te geven waar de volgende rijles over gaat. Op deze manier kun je goed zien hoever je op weg bent om je rijbewijs te halen.

De RIS praktijk boek krijgt men gratis bij een pakket ( lees hier meer over RIS )

Lestijd bij Rijschool Cornelique

De lestijd is ten aller tijde een vol lesuur.
Het is mogelijk om meerder lesuren achter elkaar te volgen zodat er in een kortere periode meer uren worden gemaakt.
Dit is erg prettig wanneer een leerling op korte termijn het rijbewijs wenst te behalen.

 

 

Rijopleiding Emmeloord