Rijschool autisme / AD(H)D

Rijschool autisme / AD(H)D

Rijschool Cornelique is een door Spectrum Nederland erkende autorijschool voor kandidaten met autisme / ADHD en aanverwante problemen in Flevoland.

Wat houd een “Erkend Rij-instructeur Autisme & ADHD”in

De rijinstructeur heeft zowel de basis-training autisme & ADHD als de gespecialiseerde training autisme & ADHD gevolgd en mag zich “erkende rij-instructeur autisme en ADHD” noemen doordat hij of zij jaarlijks de intervisie/ terugkomdag volgt. De rijinstructeur van rijschool Cornelique onderscheidt zich van andere instructeurs doordat zij is bijgeschoold, de protocollen kent en kan hanteren en jaarlijks de opgedane kennis opfrist, kennis neemt van de nieuwste inzichten en haar handelen samen met onze professionals toetst aan een autisme- en ADHD geschikte manier van omgaan met kandidaten. 

Mensen met autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden. Maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelf sprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het ook voor hun mogelijk het rijbewijs te halen!

Stap voor stap naar jouw rijbewijs!

We starten je rijopleiding met een intake. Tijdens deze intake bespreken we met je af op welke wijze jij het prettig vind om les te krijgen en met welke zaken we rekening moeten houden tijdens de rijopleiding. Tijdens de intake rijd je ook een proefles, om te zien of het klikt met jouw rijinstructeur en of rijschool Cornelique de juiste rijschool is waar jij je rijbewijs wilt halen. 

Tip:
Zorg dat je zo snel mogelijk begint met je theorie, of nog beter zorg dat je je theorie al hebt voordat je begint met rijden.

Vul zo snel mogelijk je eigenverklaring in , deze is te vinden op www.mijncbr.nl( voor uitgebreider uitleg van de eigen verklaring klik hier )

Direct langs een specialist bij ADHD, ADD of autisme.
informatie staat op de www.cbr.nl, of vraag het je rijinstructeur